Романът се центрира около битката на малкия човек срещу силните на деня и машинациите в банкерския бизнес, които надхвърлят здравия разум и се превръщат в лудост.

    Дъг е висш банкер, бивш военен, работещ в банка „Юнион Атлантик“. Изкарва добри пари и си построява къща във Финден, малко градче, където майка му е работила като чистачка. Негова съседка е бившата учителка Шарлот Грейвс. Тя е леко откачена и живее сама със своите две кучета. Новопостроената къща за нея е обида към паметта на баща й, който е дарил терена на общината. Шарлот завежда дело срещу правото на града да продава земята на частни лица.

    Нейт Фулер е интровертен ученик, който започва да ходи на уроци при Шарлот, за да вземе колежанския си изпит. По случайност той се запознава с Дъг и се влюбва в него. Скоро между двамата започва сексуална връзка, срещу която банкерът го кара да краде документи от къщата на Шарлот, за да спечели делото за къщата.

    Покрай тази си грижа Дъг затъва в огромни проблеми в банката си след спекулативни сделки на азиатския пазар. Вместо да признае грешките, той продължава да налива пари, с надеждата да се измъкне и малко по малко банката му е изправена пред колапс с милиардни загуби…

   Не можах да разбера смисъла на тази книга, честно. На Запад се купува доста, авторът е много популярен, но така и не схванах с какво се навързват отделните елементи в историята. Наистина разочароващо.

Сподели:

Facebook Twitter Email