“Денят на мравките” е втората част на трилогията, започната от “Мравките”, която за съжаление скоро не ще видим завършена на български. Но и така удоволствието не е малко.

    Във втората част едната цивилизация вече знае за другата – мравките са наясно, че митичните Пръсти са опасни и трябва да бъдат премахнати. Затова е организиран огромен (по неизвестни ми причини наричан през цялото време “кръстоносен”?!) поход, в който мравките и техните съюзници поемат на война срещу Пръстите. Те смятат, че едва ли има повече от 20 подобни същества в света. По пътя минават през куп препятствия, научават нови неща, печелят съюзници от други видове, всички от които са имали сблъсък с тези Пръсти.

   128671Затворниците под мравешкия град Бел-о-кан са в лошо положение, след като комуникацията им с мравките е прекъсната. Единственият им изход е да променят мисленето си, но един от тях има други планове за влияние върху мравешкия род…

    Същевремнно в човешкия свят едно след друго мистериозни убийства хвърлят в смут цялата държава, а към разрешаването на загадката се устремяват комисар Жак Мелиес и журналистката Летиция Уелс. Техните лутания в крайна сметка довеждат до смайващо разкритие и до първия истински контакт между двете водещи цивилизации. А това няма да е ласкателно за нас…

   “Денят на мравките” е още по-интересен от първия роман, с великолепни преливания в мащабите на мравешката и човешката цивилизации. Завладяващо четиво, което отново води до доста мисли относно арогантността на представата ни за еднолични владетели на планетата.

Поръчай с безплатна доставка.

Поръчай с безплатна доставка.

Сподели:

Facebook Twitter Email