Вземи с безплатна доставка.

Вземи с безплатна доставка.

    Първата ми среща със Станислава беше… вихрена. Бях на щанда ни на поредния коледен панаир и разговарях оживено с читателите, когато една сянка се появи, буквално тикна в ръцете ми плик, който обещаващо дрънна на стъкло, и изчезна. В плика имаше няколко бутилки от любимата ми белгийска бира. Час по-късно сянката се върна, вече кротнала се след представянето на последната си книга „Инцидент“. Станислава ми я подари с автограф, а по-късно намерихме време да поговорим и да открием взаимност, каквато рядко се случва – книжните приятелства са безценни.

    Месеци по-късно тя ми сподели, че иска да напише роман, в който да опише съдбата на момиче, което под влиянието на майка си напуска училище и започва да лекува енергийно. Знаейки моя краен скептицизъм, тя ми разказа вкратце някои неща за себе си, за тези времена и за това, че много деца в този период са напуснали училище и са станали част от езотеричната мания, която заля България в началото на 90-те и още не е отшумяла. Успя да ме убеди и й казах, че ако книгата е хубава, за мен ще е чест да излезе в „Гравитация“.

   Когато през октомври бях на книжния рай във Франкфурт, всеки ден пътувах между Майнц, където бях отседнал, и панаирната палата, а по пътя четях дългоочаквания ръкопис. Книгата не беше просто добра – беше великолепна. И след като месец по-късно започнах работа по нея, я оцених истински, защото я разбрах отвъд видимото на пръв поглед. Оцених дълбините й под наглед чисто житейската история.

1455898_10151799527244405_903149947_n    България през 90-те бе раят на паранормалното и на езотеричното, на всичко скрито и разкривано по неведоми пътища. Ангелина, главната героиня в „От Космоса с любов“, е чувствително и впечатлително момиче, чиято майка – Лора – е обсебена от идеята, че е имала среща с извънземни и че те диктуват всичко в живота й – и най-важното, че нейното дете има важно място в предстоящата голяма Промяна, която ще разкрие истинската същина на Вселенския ред и хармония. Бащата на Ангелина е възгрубичък, земен и понякога агресивен човек, който се бори с живота с главата напред и това не само често му носи неприятности, но и го дистанцира изцяло от възпитанието на дъщеря му.

    Попаднала изцяло под влиянието на майка си, Ангелина открива смисъла на живота си като част от Мисията, която е разкривана постепенно и с постоянни промени в краткосрочните планове. Напускайки училище, тя се отдава на лечение с енергия и на контактите си чрез автоматично писане с извънземно на име Ейнар. Майка й я насърчава и подкрепя, а около двете се формира и група от хора, запленени от езотеричното познание, която малко по малко се развива в същинска духовна школа. Но може ли едно младо момиче да се окаже на висотата на очакванията на майка си, която й вещае велика съдба?

    Цената е висока – безпрекословен отказ от всичко земно, което носи толкова непосредствено удоволствие – музиката, алкохолът, първата любов… Съмненията идват и пускат корени, а изпитанията на живота в този бурен период от историята на България спомагат идилията да се пропука…

    Каквото и да си мислите, сред страниците на „От Космоса с любов“ измислица почти няма. Станислава Чуринскиене е интервюирала над 20 момичета, които в този период са напуснали училище и са навлезли в езотеричните среди – именно техните съдби, сбрани в едно, са в основата на романа. Тази книга е прозорец към една важна част от нескончаемия български Преход, останала неразказана, макар да е засегнала живота буквално на стотици хиляди българи. Навярно няма семейство без книги на тази тематика, няма семейство, членовете на което да не са прибягвали до помощта на немат