Поръчай с безплатна доставка!

Поръчай с безплатна доставка!

    Трябва да сте живяли на Марс в последните години, за да не сте чули за великолепната тетралогия, която Елена Павлова и Петър Станимиров сътвориха под логото на изд. “Кибеа” - “Рейнско злато”, “Валкирия”, “Зигфрид” и “Залезът на боговете”. Четири прекрасни тома в съвършена полиграфия и хармония между текст и илюстрации.

   dav А сега за любителите на комикса историята е разказана и в един том с меки корици – “Пръстенът на нибелунга” е с текст и илюстрации на Станимиров, който разказва целия величествен епос по достоен начин. Тук ще срещнете коварния Алберих, който краде рейнското злато, тук са боговете и глупавите им битки с великаните, които пораждат огромни конфликти, тук са валкириите, Зигмунд и неговата любов и, разбира се, Зигфрид, комуто е предопределено да извърши най-голямото геройство. Светът върви към своето предопределение, а мащабното въображение на Станимиров го рисува по неподражаем начин.

   “Пръстенът на нибелунга” и изброените по-горе съкровища са едно от най-внушителните събития в българската литература в последните десетилетия – като концепция и изработка те са безспорно на световно ниво и се родеят с най-доброто, което имам възможност да видя на големите панаири в Лондон и Франкфурт. Силно вярвам, че ще преминат границите, непосилни за почти всички, и ще получат прием на други езици, какъвто заслужават.

Сподели:

Facebook Twitter Email