Е, това беше. Първата половина на годината приключи и излизам в, смятам, заслужен отдих от ревюиране на книги. Тази година няма да ви правя селекция на най-добрите заглавия досега, както миналата, защото наскоро правих за книжния базар и няма смисъл пак да се повтарям.

  Планирам да се завърна тук на 31 август, петък, но хич не мислете, че ще оставя четенето през тия дълги дни, които очаквам да минат като миг. Напротив – във “Фейсбук” създадох албум с планираните заглавия (вж. снимката), които малко по малко станаха 30 и, гледайки реално, ще ги чета и през септември, докато излизат ревютата за вече минатите. Селекцията ми е по обичайному субективна – имах намерение да са все сериозни и тежки книги, но прецених, че това е прекалено и вмъкнах доволно количество романи, които отдавна чакат реда си. Сред посочените е вероятно да се вмъкнат и други, по-тънки книги, познавам се, че не мога да спазвам точно какъвто и да е график, но ще се види кои ще бъдат.

  CaptureРазбира се, голямата новина е, че след завръщането ми от предстоящата ваканция започвам отдавна отлаганата работа по новия сайт на Книголандия, изготвен от вече доста месеци от страхотните професионалисти от “Тралалинк Уебдизайн” (да, това е реклама, те го заслужават и ги препоръчвам!). Той ще е в пъти по-приятен и удобен за ползване (на снимката е работен вариант), ще ми даде много повече възможности да ви зарибявам с най-яките книги и да ви помагам да избягвате слабите.

  3946.maxИсках да “изпратя” визията на блога (дело на Nezzo, която в един кошмарен ден преди 2 години спаси блога, след като бях оплескал нещата с шаблона) с хубави книги и случайно или не това се случи. Ревюто ми за “Кръчмата на Калахан” на Спайдър Робинсън от сряда предизвика невиждан фурор, за което ви благодаря смирено – до момента само за три дни имаме над 30 поръчки за книгата в нашата с “Аз чета” книжарница “Книга за теб”. Вчера  пък пуснах тежко и сериозно, неприятно актуално ревю за “Моралният пейзаж” на Сам Харис – книгата, с която исках да завърша ревюирането преди почивката, а трагедията отпреди дни затвърди това ми решение.

   Новият сайт ще стартира по някое време през авуст, не мога да се ангажирам с точна дата, но ще го бъде. Освен него, през септември има голяма вероятност да ви съобщя една огромна и прекрасна новина около “Книга за теб”, която ще изстреля книжарницата ни в нови висоти, но това засега ще запазя в тайна, доста неща има да се доуточняват.

   Това е от мен, заел съм се вече с препрочитането на любимия ми Дан Симънс и неговите шедьоври “Илион” и “Олимп” – какво по-добро нещо за отпуската?!

   Прекрасно лято, приятели книголандци, книголандки и книголандченценца!

   И да четете много, много, много! И само хубави неща, не се давайте на мозъкопромиващите простотии и шарлатанщини и джобоизпразващите лъскавини. Вярвам във вас и вашия избор на качествените книги :)

   P.S. Тук може да видите първата статия от поредицата за седмицата, която прекарах в Италия. Тази е за всичко без книгите, но следващите ще са посветени пространно на заглавията, които са на видно място, и книжарниците в Рим и градчето Ладисполи, където бях.

Сподели:

Facebook Twitter Email