Здравейте,

    Казвам се Христо Блажев и се рея нейде след 30-те ми години. Роден съм в крайдунавския Видин, а вече доста години живея в столицата.

     Образованието ми е бакалавър по история, завърших и магистратура “Глобалистика” в СУ, но освен нелоша обща култура и задълбаване в рационалното, скептично мислене, не ми остана много от тях. За сметка на това срещнах чудесни преподаватели и колеги по време на следването – славни времена си бяха, но се радвам, че свършиха ведно с наложителността да живея в хаотичния Студентски град.

   Дълго време работех като професионален читател, редактор и още куп неща за издателство “Изток-Запад”, преди това прекарах две години в културния отдел на вестник “Сега”, още преди това бях барман и други неща.

   Сега, заедно с Благой Иванов, управлявам издателство “Deja Book”, което създадохме през март 2014 г., а през есента станахме импринт на най-голямото издателство у нас – “Сиела”, където настоящем заемам поста на зам.-главен редактор.

   Създател и администратор съм на една от най-активните книжни групи във фейсбук: “Какво четеш…”.

   За връзка с мен – мейли: blajev (@) knigolandia (.) info, фейсбук страница: http://www.facebook.com/hristo.blajev, фен страница на Книголандия: http://www.facebook.com/knigolandia.info,