Здравейте,

    Казвам се Христо Блажев и скоро навършвам 30 години – идеалната възраст за всичко, което искам да правя. Роден съм в крайдунавския Видин, а от няколко години вече живея в столицата, с всички предимства и недостатъци на последното.

     Образованието ми е бакалавър по история, завърших и магистратура “Глобалистика” в СУ, но освен нелоша обща култура и задълбаване в рационалното, скептично мислене, не ми остана много от тях. За сметка на това срещнах чудесни преподаватели и колеги по време на следването – славни времена си бяха, но се радвам, че свършиха ведно с наложителността да живея в хаотичния Студентски град.

   Дълго време работех като професионален читател, редактор и още куп неща за издателство “Изток-Запад”, преди това прекарах две години в културния отдел на вестник “Сега”, още преди това бях барман и други неща.

   Сега, заедно с Благой Иванов, управлявам издателство “Deja Book”, което създадохме през март 2014 г., а през есента станахме импринт на най-голямото издателство у нас – “Сиела”, където настоящем заемам и редакторски пост.

   Създател и администратор съм на една от най-активните книжни групи във фейсбук: “Какво четеш….”.

     Едно от нещата, с които се гордея, е че с огромна доза късмет преди време спечелих “Минута е много” (за любопитните: http://vbox7.com/play:bb28f71a), при това неколкократно удвоих сумата и май още държа рекорда в това отношение, след като това прекрасно предаване беше унищожено от масовата тв халтуризация. Държа да наблегна на огромната доза късмет – в това предаване съм гледал изумителни участници, на чиито знания отстъпвам във всяко едно отношение – те са истинските победители.

    За връзка с мен – мейли: blajev (@) knigolandia (.) info, фейсбук страница: http://www.facebook.com/hristo.blajev, фен страница на Книголандия: http://www.facebook.com/knigolandia.info,