Корица: мека

Година на изданието: 2008

Страници: 275

Рейтинг :

Време за четене: 2 минути

С възхита ви представям един великолепен роман – “18% сиво” на Захари Карабашлиев. Отдавна не бях попадал на увлекателно четиво, написано на жив, неподправен, неразглезен и недисекциран език, ситуиран в съвременността около нас. Още повече от български автор, а ако добавим, че този роман е и дебют за него, нещата стават сериозни.

Зак е млад българин, осъществил американската мечта – печели много пари. Но някъде около печеленето губи момичето, което обича и с което живее – Стела. Книгата започва именно три дни по-късно, когато осъзнава разрухата на живота си без нея. Следва алкохолен рейд до Мексико, който завършва с чувал марихуана в багажника, тежък махмурлук и нелеки телесни поражения.

Загубил Нея, Зак зарязва работата си и поема на дълго пътешествие през САЩ с колата си и с чувала трева в нея. По пътя изживява наново спомените от срещата си със Стела до раздялата с нея, а покрай тях се среща лице в лице с американската действителност и собствените си демони. Краят е зашеметяващ и дори да ме мъчат, няма да ви издам и думичка – книгата си заслужава четенето, още повече, че струва едва 12 лв – днес си я купих, след като върнах екземпляра, който прочетох.

Ето това е книга, каквато искам да прочета за удоволствие – няма да ме поучава, няма да ме уморява, няма да ми се лигави; когато трябва, ще ме разсмее, когато трябва, ще ме натъжи; но няма да остави никого безучастен, гарантирам ви това.

Вземи с безплатна доставка.
Вземи с безплатна доставка.