Корица: Мека

Година на изданието: ноември 2014 г.

Страници: 186

Рейтинг :

Време за четене: 4 минути

Поръчай с безплатна доставка.
Поръчай с безплатна доставка.

 Навярно най-хубавите дни в живота ми са били по походи, по планини, далеч от града и от суетнята му. Преди няколко години дори имах щастието да списвам туристическа рубрика във вестник „Сега“, която ми даваше възможност да пътувам насам-натам по свой избор, за да пиша статии за познати или непознати дестинации в България. Никога няма да забравя преживяването в Голямата въпа в Странджа, когато се спускахме по тесен проход в недрата на земята, а в краката ни се плискаше мътно поточе. Точно там имах и трагикомичното преживяване при сухата тренировка, когато, висящ на въжетата, ме полазиха едни чудовищни мравки и не можех да сляза от хапането им – сеир (на снимката този лош момент)! Истории бол – всеки има такива и си ги спомня с радост.

  399966_300441250005647_1251010164_n „50 места, които да посетите в България през 2015 г.“ е точно такъв тип удоволствие – запалените пътешественици, които стоят зад сайта „Peika.bg“, са събрали на едно място най-интересните дестинации, на които са се скитали, разказват поетично и увлекателно за изумителни кътчета, за голяма част от които дори не бях чувал, дават ценни лични съвети как да се стигне до всяко едно от тези места, а и как да се подготвите за тях, така че да си прекарате чудесно. Изданието е луксозно и цветно, с великолепни снимки, които предават частички от очарованието на виждането на живо – и все пак те са достатъчни, за да запалят.

   И когато навън се е вмъглило, а снегът е предстоящ, остава само да разглеждам и да планирам как от следващата година ще разпределям по-добре времето си, ще спра да работя всеки уикенд и ще замаам крачоли по чукарите – без съмнение тези места, които най-много ме впечатлиха, са именно из планините, по-непознати, по-рядко посещавани. Чест прави на екипа на изданието, че не са се ограничили до банална селекция, като например да бутнат там Седемте рилски езера и подобните, които всички знаят, а точно обратното – подбрали са много по-колоритни и интересни дестинации, които си заслужава да се посетят.

50-mesta-koito-da-posetite-v-balgariya-prez-2015-g_4

   Вдъхновяващо е да видиш реализирането на мечтата на приятели – а „50 места, които да посетите в България през 2015 г.“ и изобщо целият сайт „Peika.bg“ са точно сбъднати мечти на ентусиасти, които превръщат вдъхновенията си в реалност. Обичам тези хора и се гордея с тях, с целия положен труд по това издание. Препоръчвам го твърдо, пък дано догодина всяко от тези 50 места получи вниманието, което заслужава – и се подразбира, че се надявам посетителите да са внимателни, за да се опазят тези кътчета във вида, в който са сега.

  Още едно ревю за книгата има в „Аз чета“.

Поръчай с безплатна доставка.
Поръчай с безплатна доставка.