Година на изданието: 2012

Страници: 32

Рейтинг :

Време за четене: 2 минути

За сериала “Българ” писах обстойно в текста за първия брой на списанието, та който не знай за ко иди реч, бегом натам! Неделчо Богданов и неговият екип сега са се насочили към нова анимация със звучното име “Brain Damage”, повече за нея може да научите от видеото на техния сайт, в което самите герои от “Българ” научават, че имат проблем с отразяването (и озвучаването) на приключенията си.

Та, какво се е пръкнало във втория брой с храбрия средновековен рицар Българ отпред. На първо място – продължават приключенията на автентичния Българ в ада, където го чака среща с тримата велики свалячи на всички времена – Дон Жуан, Казанова и… Митьо Пищова, чието наднормено тегло ще му изиграе дяволска шега. Намесва се и Мадона от свои по-красиви времена (бе май баш толкоз красива нивга не е била), която от великите свалячи баш по Българчо ще си падне, но… не е познала в картинката!

Известният детектив Хорацио и неговия помощник Фльорцън са изправени пред кримизагадка, според мен лесно разгадаема, но ще видя дали съм нацелил в следващия брой, подозирам, че има капаннн.

В “Шоуто на Билко”, моето най-любимо нещо, гостува нео-поп-фолк-кънтри дивата Милинка, която ще разкаже за осиновеното си сомалийче и споделените си преживявания с него, докато му чете “Шифърът на Леонардо”.

Има интервю за Неделчо за “Brain Damage”, наградени от конкурса за герои за сериала, а в края има и поредното приключение на супергероя Супер Спиро, което тоз път не е чак толкоз интересно, напомни ми на някогашните злополучни приключения на бандата Бийгъл от анимациите с чичо Скрудж.

С две думи – добро продължение, вече съм в очакване на третия брой, чиято корица отново кърти. Ще се види, ще се види!