Жанр: Фантастика

Издателство:

Автор: Бернар Вербер

Оригинално заглавие: Les Fourmis, 1991.

Страници: 340

Рейтинг :

Време за четене: 2 минути

    Какъв удар по човешкото его! Една друга цивилизация властва от древни времена над планетата, тя ще и надживее с милиони години краха на нашата – това са мравките.

   В „Мравките“ Бернар Вербер описва убедително едно стройно, сложно общество, което от милиони години еволюира, усъвършенства се, води гигантски войни с милиарди войници по фронтовете, изобретява причудливи съоръжения, приспособява се към промените… една цивилизация, която просто пропускаме да забележим, вперили високомере837039н поглед в звездите.

    327-ми мъжки попада в центъра на загадъчна конспирация. Неговите колеги от бойния отряд са убити в миг от неизвестно оръжие, вероятно с произход враговете мравки-джуджета, а в града Бел-О-Кан странни мравки с мирис на скала се опитват да му попречат да организира разследване. 327-ми привлича няколко съмишленици на своя страна и се впуска в опасно проучване, което ще го отведе до неподозирани разкрития.

    Наблизо в човешкия свят друга загадка приковава общественото внимание. В мазето на известен учен-ентомолог е открит сякаш безкраен тунел, от който никой не се завръща. Роднини на учения, полицаи, пожарникари поемат в дълбините на недрата и никой повече не ги вижда…

    Двете цивилизации не подозират една за друга. Почти…

     “Мравките” е безспорно едно изумително четиво, което ни представя както куп научна информация по великолепен начин, така и ни кара поне за миг да изоставим претенциите си за монопол над разума. А описанията на битките на мравките по нищо не отстъпват на най-големите сражения в човешката история.

    Вижте и продължението – “Денят на мравките”.

Поръчай с безплатна доставка.
Поръчай с безплатна доставка.