Жанр: Аудиокниги, Хумор

Издателство:

Автор: П. Г. Удхаус

Оригинално заглавие: Blandings Castle and Elsewhere, 1935.

Преводач: Чете: Даниела Йорданова

Година на изданието: октомври 2019 г.

Страници: Продължителност: 9 ч. 52 мин.

Рейтинг :

Време за четене: 2 минути

   След като наскоро (леле, ноември е, колко да е скоро?!) си осигурих удхаусово плажно приключение с „Най-доброто от Джийвс и Устър“, най-логично беше мигновено да започна да слушам „Замъкът Бландингс и други истории“ в мига, в който бяха добавени в каталога от аудиокниги.

 142453 Този кратък сборник съдържа шепа забавни истории, които носят обилна порция смях сред райските селения на замъка Бландингс, където природата е нетипично щедра към лорд Емсуърт. Той е отдаден от цялото си сърце и душа на своята градина – и особено в частност на една гигантска тиква, на която разчита да го окичи с непреходна регионална слава, и на една тлъста свиня-медалистка, за която има сходни въжделения. Но този безметежен живот е постоянно атакуван от всички страни, особено от неговите твърде много на брой сестри, нелепия му син и поредното му влюбване, което води до оставката на главния (и твърде нужен за тиквата!) градинар. Сред историите се появяват в един момент и неизбежният Бърти Устър и неговият верен компаньон Джийвс, а в такава компания няма как да не стане напечено – и адски забавно.

   Не ми се разпростира излишно за толкова познати истории, книгата е издавана и преиздавана няколко пъти, а сега може да бъде чута бързо и удобно – кой както си пожелае.

   На този линк може да се регистрирате за един месец безплатно слушане на всичко в Storytel.