Жанр: Трилър

Издателство:

Автор: Майкъл Конъли

Оригинално заглавие: Void Moon, 1999.

Преводач: Крум Бъчваров

Корица: Мека

Година на изданието: 2000

Страници: 272

Рейтинг :

Време за четене: 3 минути

Ozone.bg
Ozone.bg

 Досега не се бях срещал с Майкъл Конъли, а и съзнавам, че „Блудна луна“ си беше направо стреляне напосоки – и все пак човек все от нещо трябва да начене, особено като просто иска да види дали един автор му допада. И да, няма голяма изненада, чудесен си е Конъли, пределно добре разбрах защо има десетки негови издадени книги и не спират.

 84786  Историята на тази възстаричка книга, която видях, че се води част от по-голяма серия, проследява как Каси Блак, бивша блестяща касоразбивачка, се опитва да се впише отново в нормалния живот след няколко години в затвора. Преди време нещата са се объркали жестоко за нея и нейния любим, той е загинал, а тя е поела вината за общия им провал. Сега може само да наглежда дъщеричката си, осиновена от чуждо семейство, да продава твърде скъпи коли на твърде глупави хора, и да крои бегли планове как ще забегне далеч  от всичко и всички. До момента, в който се появява примамливо предложение за голям удар, който не само да ѝ даде шанс да намери парите, които са ѝ нужни, но и да започне да живее истински отново. И разбира се, ударът е точно там, където се е провалила последния път – и хората, които са на прицела ѝ, са тези, които са я наранили, и които сега имат свои собствени планове за мащабна далавера за милиони. И става кърваво.

 19231462  „Блудна луна“ си има всичко – непрекъснато повишаващо се темпо, достатъчен на брой обрати, предателства, сурови мъже и убийства на второстепенни герои, които вземат грешни решения, Малко идеализирането на Каси, която си е обръгнала измамница, ми дойде в повече, но не сте очаквали героиня, която се бори за детето си, да не бъде от добрите, нали така. Ще чета и други от Конъли със сигурност.