Жанр: Драма

Издателство:

Автор: Гийом Мюсо

Корица: Мека

Година на изданието: 2009

Страници: 312

Време за четене: 2 минути

Ако получите шанс да се върнете назад във времето, ще се опитате ли да промените събитията? И ако трябва да избирате между жената на живота си и обожаваната дъщеря, коя ще бъде по-важна?

Хирургът Елиът получава шанс да се върне назад, за да види за последен път прекрасната Илена, която е загинала отчасти по негова вина. Той има 10 хапчета, всяко от които го изпраща в точно в същия час и секунда, но 30 години по-рано.

Среща своето младо Аз и двамата започват безумна игра. Старият Елиът иска да спаси Илена от смъртта, но и да не позволи да загуби дъщеря си Анджи, която има от друга жена. На два пъти той спасява живота на любимата си, номладият Елиът трябва да заплати това с клетва да не я вижда никога повече, за да даде шанс на дъщеря си да се роди. Но нещата не могат да бъдат толкова прости…

Романът е написан леко и вълшебно. Край действието шумолят безброй дребни детайли, които украсяват страниците – младият Елиът се зачита в “Кери” на някой си Стивън Кинг, пуска касетка на непознатия Брус Спрингстийн, а има и комичен сблъсък с джиесема и айпода на възрастното си Аз. Той трябва да се пребори с изкушението да нареди живота си както иска, без да се съобразява със съветите на бъдещето, ако и да знае, че това ще промени много неща. Но кога ли някой сегашен избор е взиман с мисъл за бъдещето след 30 години?