Оригинално заглавие: Kingdom of the Wicked (Skulduggery Pleasant, #7), 2012.

Преводач: Златка Паскалева

Корица: Галина Василева, мека.

Година на изданието: декември 2013 г.

Страници: 592

Рейтинг :

Време за четене: 2 минути

Вземи с безплатна доставка.
Вземи с безплатна доставка.

   Страстта ми към тази поредица не може да бъде обяснена – но си я изживявам книга след книга. Както и друг път съм посочвал, първите три книги от серията „Скълдъгъри Плезънт“ си бяха наистина за деца, забавни, но нищо чак толкова особено вън от страхотното оформление. В следващите части обаче Дерек Ланди смрачи здраво нещата, усложни действието, залозите станаха сериозни – и героите бързо започнаха да се променят и развиват. Дилемите станаха значими, а това, че светът е все на косъм от унищожение, дори не дразни – по-скоро ме забавляват иновативните начини, по които лошите го заплашват.

 Skulduggery_Pleasant7_book_cover  В „Царството на злото“ възвестеното прехвърляне на магични сили върху обикновените хора се случва, след като стар и могъщ магьосник (каквито Дерек има в неизчерпаеми количества) се пробужда. Скълдъгъри и Валкирия за пореден път са в немилост, случват им се и забавни пътувания в алтернативна и доста неприятна реалност, да не говорим и за личните им драми, които стават все по-сериозни. Още и още неща се намесват, а разпасани и нагли дечурлига правят за смях иначе важни главни герои.

  KOTWpb-1 Няма какво да ви разправям, който е запознат с поредицата, знае какви лупинги на действието е способен да завърти Ланди, преди да завърши с обичайния не-точно-хепи-енд, защото следващата беля вече се е заформила. Книгите за мен стават все по-добри и с всяка поредна чакам следващата с голямо нетърпение. Хлапетиите ще ме разберат.