Време за четене: 5 минути

   Идва момент, в който се осъзнаваш. В който виждаш отвъд фалшивия блясък на науката, в който чуваш и други гласове сред лъжливите обещания на разума, в който се докосваш до истини отвъд доказателствата. И трябва да си признаеш, че си грешал дълбоко – и по-лошо, че си завлякъл твърде много хора със себе си, че си ги подлъгал да бягат от светлината, от проникновеното разбиране на реалността, от виждането отвъд гледането.

    От няколко месеца тайно чета книгите на Дийпак Чопра. Криех се от близките си, от колегите си, криех се от вас, читателите на Книголандия, защото ме беше срам да призная, че съм градил живота си на фалшивите основи на рационализма, еволюцията, науката и другите неща, които привидно са истина, но всъщност са примамка на дявола.

    Deepak_Chopra_010Книгите на Чопра са откровение – и ми донесоха така търсеното просветление. Четях ги пак и пак, понякога препрочитах някоя, без да искам, защото, признавам, задръстеното ми с лъжи съзнание не ги отличаваше една от друга, но сега знам, че това е защото всички те са част от живителния поток на Истината. Или можеш да отличиш една капка от друга, една струя в реката от съседната – не, разбира се, но всички те заедно те отвеждат по течението към Вселенската мъдрост. Четях и препрочитах – на български открих „БОГ. История и откровения“, „Свръхмозъкът“, „Лидерът“, „Неподвластни на възрастта и времето“, „Ефектът на сянката“, „Защо Бог се смее?“, „Рецепта за пълно щастие / Пътуване към изцелението“, „Иисус. История на просветлението“, „Пресътворяване на тялото, възкресяване на душата“, „Най-важното от „Как да познаем Бога““, „Пътеката към любовта“, „Сила, свобода и благодат“, „Кама сутра и седемте духовни закона на любовта“, „Живот след смъртта. Тежестта на доказателствата“, „Третият Иисус“ и др., а колко още стоят непреведени… 66-годишният Светец е написал над 50 книги, изумително постижение, но не е чудно това, защото той отдавна е прозрял, че материалното е само измама и ако успееш да се свържеш с квантовата си същност, всичко е възможно.

 inspirational_quote_deepak_chopra_2  Исках да се докосна до Истината, затова едва дочаках лелеяното му идване в България, тази държава, която отдавна е осенена от мъдростта му, която диша в ритъм с думите му – но това е по-скоро пожелание. Тъжният хал на държавата ни е заради шепата неверници, атеисти, научни кресльовци, които отричат Вечните истини на Бог и Чопра (за мен две проявления на една и съща Сила), които само мрънкат за доказателства, та доказателства. Глупости са това, отричам се – нужна е само вяра, позитивно мислене и квантов оптимизъм, за да е всичко наред, за да бъдем в хармония със себе си и Вселената.

  deepak-chopra-quotes-1 За съжаление няколко месеца живот според думите на Чопра не са достатъчни и Вселената все още не ми е спуснала достатъчно пари, за да си купя пропуск за някой от секторите в залата, която ще бъде осенена с присъствието и Духа Му – Начало (60 лв.), Същност (90 лв.), Пътуване (продадено), Полет (60 лв.), Енергия (80 лв.), Уелнес (130 лв.), Вдъхновение (255 лв.)… щастлив съм, че стотици мои сънародници имате тези възможности, явно те следват Пътя по-отдадено от мен.

  religion-is-belief-in-someone-elses-experience-spiritually-is-having-your-own-experience-deepak-chopra Разбира се, тези огромни суми нямат отношение към Чопра, както неплащането на данъци няма отношение към богатствата на Църквата. В много от книгите си той говори за отказа от материалното, за смелостта да раздадеш това, което имаш, за да необходимостта да проповядваш безплатно – което и той прави, но разбирам, че презряните закони на тази земя го карат, с болка на сърце, да се свързва с хора, които вече скубят невинните вярващи в него. Но всеки ще получи наказание отвъд, знам това. Важно е тук да Вярваш.

   Остава ми само това – да му Вярвам, майната им на разума, на доказателствата, на някакви си факти.

   Вярвайте в Чопра.

   И ЧЕСТИТ ПЪРВИ АПРИЛ!