Жанр: Драма, Роман

Издателство:

Автор: Пол Остър

Корица: Мека

Година на изданието: 2011

Страници: 152

Рейтинг :

Време за четене: 1 минута

   Алтернативна американска реалност, кулите си стоят, а гражданска война е разкъсала държавата. Няма инвазии, американците се избиват яростно помежду си, вместо да избиват други народи. И всичко това се развива в главата на старец, който иска да избяга от своята реалност. Само че алтернативното съществуване осъзнава произхода си и вербува действителен човек, който получава мисия да убие стареца и да спре ужаса. Звучи интригуващо, нали? И аз така мислех и скоро след получаването на книгата потънах сред “Човек на тъмно” на Пол Остър.

  Само че това не е трилър, не е фантастика. Наистина написан на перфектен език, романът е адски увлекателен и завъртян, поглъща те в себе си и не те оставя, преди да го завършиш… което не е особено трудно при неговите 150 странички. Единственият проблем е, че Остър сам не е бил наясно какво иска да напише и в един момент изоставя нишката с алтернативната реалност – честно, дори не забелязах кога тя изчезна и задълбава в миналото на стареца през неговите собствени очи. Страниците се сменяха една след друга, краят заплашителнпо наближаваше, а алтернативната реалност беше изчезнала, съответно и интересът ми остана незадоволен.

  Един от романите, написани самоцелно, заради стил, внушение и други такива. Просто не е сега моментът да ми допадне нещо такова.