Време за четене: 2 минути

   Мислех по случай днешния празник да напиша няколко баналности, колкото да се отчета. Но след кратък оглед на новините останах стъписан от следното, цитирам по vesti.bg.

   “Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова… съобщи, че ЮНЕСКО сформира надзорен орган за борба срещу пиратството в книгоиздаването, след като новите технологии в цифровизацията на книгите създават все по-голяма опасност от посегателства върху авторското право.

   „Пред лицето на новите форми, които приема книгата, и на промените в тяхното създаване, отпечатване и в достъпа до съдържанието им, е спешно необходимо да се припомни, че развитието на книгоиздаването е невъзможно без зачитането на авторското право“, заяви генералният директор на агенцията на ООН за образование, наука и култура.

   „Това е още по-вярно в момент, когато цифровизацията прави книгата още по-уязвима за незаконното й използване“, добави тя.”

  НЕЗАКОННО ИЗПОЛЗВАНЕ НА КНИГАТА? Аз вас горе ще ви…!

     Във време, когато книгата се бори да оцелее, когато децата буквално не пипат такива в живота си, потъвайки в лъскавия свят на компютрите, тия ми ти кретеноиди са се загрижили за защита на авторски права.

   И не мислете, че това е в името на писателите, о, не! Това е да се опазят огромните печалби на милионотиражките на издателите на Дан Браун, Стефани Майер и сие боклуци!

   Майната му на тоя празник, щом ще минава под знака на ОГРАНИЧАВАНЕ на четенето.

   Не ми дреме, че някой тегли цифрови копия на книгите от нета. Щом иска да чете, значи трябва да получи този шанс!

    Знаете ли колко хора са ми казвали, че не могат да си купят книга – твърде скъпи са? Или всеки има време да стои в библиотеката, така ли?

    Пиратството ограмотява – ето един нов лозунг от мен!