Жанр: Детски

Издателство:

Автор: Джани Родари

Оригинално заглавие: Gelsomino nel paese dei bugiardi, 1958.

Преводач: Иван Белчев

Корица: Дамян Дамянов, твърда.

Година на изданието: октомври 2016 г.

Страници: 176

Рейтинг :

Време за четене: 2 минути

Ozone.bg

     Да се насочим към приключенията на Джелсомино, момчето с най-силния глас сред детските герои. Никой великан не мож се сравни с него – от гласа му покриви падат, сгради се рушат, а това си е сериозен проблем за човек, който обича да пее.

   Бедният Джелсомино основно шепне. И това е тъжно, ако имаш таланта да бъдеш чут от целия свят. И направо опасно, ако си попаднал в Страната на лъжците, където хляб се купува в книжарницата, а мастило в хранителен магазин. И обидата е най-вежлива похвала, а истината е смъртна клевета. И никой не бива да чува, че казваш някакви истинни неща.

  14469698_1224299534292751_5429701753786256660_n Какво се случва около Джелсомино? Ами една тебеширена котка, няколко картини със склонност към съживяване, цял куп лаещи коткокучета, една склонна към летеж перука и прочие чудатости. А, да, и един театър, който не е пригоден за гласотресение от 10 степен по скалата на Джелсомино.

   А спомняте ли си групата „Бедствен район“ от „Пътеводител на галактическия стопаджия“, чиято музика се възприема най-добре от вътрешността на як бетонен бункер на около тридесет и седем мили от сцената? Е, Джелсомино е идеалният вокал за тях! 🙂