Жанр: Хумор

Издателство:

Автор: Мат Бомонт

Година на изданието: 2006

Страници: 376

Рейтинг :

Време за четене: 2 минути

  Е не съм очаквал от книга за 2 лв да бъде толкова смешна. „Искам си топките“ на Мат Бомонт наистина си заслужава четенето, пък и то няма как да е дълго – действието се развива светкавично и те поглъща напълно.

   Отегченият рекламен агент Мъри е в тотална дупка – любимата му го е напуснала, мрази работата си, шефа му го тормози, няма пари, абе всичко му е от лошо по-лошо. Но се оказва, че нещо винаги може още повече да ти утежни положението – той намира бучка в интимната си област.

   Прегледът установява най-лошото – рак с разсейки и на Мъри му остават от 3 до 5 месеца живот. Без да иска, той започва да живее така, както никога не му е стискало – взима 50 000 лири заем от мафията, като залага „Порше“-то на шефа си, сваля се с страхотна мадама, която започва да му се… хммм… натиска точно докато го кара и резултатът е сблъсък с полицейска кола. В живота му нахлува хубава бездомничка, бившата му приятелка се втурва самоотвержено да му оправя бакиите, докато сегашният й приятел най-нагло й предлага брак с пръстена, който Мъри е купил за нея.

   Мафията скоро научава, че всъщност той дори няма намерение да връща парите. Следват шеметни събития, прескачане до Испания, няколко загубени зъба, едно устато хлапе, пистолет-запалка, огромна печалба в казино и загубата й, не чак толкова печеливши лотарийни билети и какво ли още не, за да се стигне до една страхотна кулминация, в която едно „Бентли“ ще смени притежателя си.

   Романчето си го бива като за разпускане. Определено е перфектна книга за плажа, но няма да повдигаме тази тежка тема сега. Започва малко скучно, но му дайте шанс, след 50-тата страница някъде нещата определено поемат във възходяща линия.