Корица: Твърда

Година на изданието: октомври 2015 г.

Страници: 232

Рейтинг :

Време за четене: 4 минути

  Спомням си как преди три години в офиса на „Изток-Запад“ дойде едно симпатично хлапе, което не само се оказа по-възрастен и зрял от мен, но и стана един от хората, на които се доверявам безусловно оттогава насетне. Александър Ненов е човек, който е видял всичко в българския интернет, знае две и двеста буквално, създател на мегапопулярния навремето сайт „TeenProblem“, който продаде по-късно и продължи да развива куп проекти, на които, честно казано, все не успявам да хвана края.

   По онова време имахме възможността да направим книгата „На 1 клик разстояние“, която е основа и прелюдия на тази – „Как да печелим от интернет?“, но разликите освен чисто визуални (голям формат и твърда корица), са и качествени (не само защото една страница е отделена за продажбата на нашата с Алекс Кръстев книжарница „Книга за теб“ на „Ozone.bg“, за която именно Ненов ме посъветва да не се колебая и отново бе напълно прав). Освен чисто фактологичната част, която този път имах възможността да пропусна, защото ми се посъбра работа по сайтове – купуване на домейн и хостинг, работа с програмисти, всякаквите му тънкости в автоматизацията на сайтове и прочие, Ненов се спира на нещо по-ценно: историите на хора от българския интернет, които си заслужават да бъдат прочетени, като не пропуска и ключови световни идеи. Разбира се, тук няма да прочетете за създателите на Facebook, Twitter и прочие (за тях – в „Една добра идея е достатъчна“), а за по-достъпните малки идеи, които все пак са успешни и могат адекватно да насочат към възможности за правене на пари от интернет в България.

   Истината е, че за тия години така и не се научих ефективно да печеля от онлайн активността си, сам съм си решил, че тя ще е само спомагателна за книгите, по които работя, и ще се задоволя със заплата и по някой банер, отказвайки всякаквите предложения за платени ревюта, скрита реклама и прочие неща, които не са ми по вкуса. И знам, че това е правилно решение, защото самоцелността да печелиш няма дългосрочен смисъл, ако ти пука за това, с което се занимаваш. Затова и книгата на Алекс за мен е полезна да видя различни възможности как да се работи дългосрочно по качествени проекти, а пък ако търсите нещо различно, той самият със смях разказва за различни дребни номерца, с които можеш да припечелиш набързо няколко хиляди долара само с някоя хитра идея. Но, повтарям, а и той изрично си отбелязва, това са по-скоро забавления, отколкото смислена дейност, за която си заслужава да се отделя време и внимание.

    Съветвам да видите какво съм написал за „На 1 клик разстояние“, там доста по-подробно се спирам на съдържанието на книгата, това ще ви ориентира за някаква част от тази книга. Аз лично смятам и занапред да се възползвам от огромния опит на Ненов, а вече мислим и за един общ проект по тема, която е доста наболяла, но няма разработени решения за нея. Това ще бъде интересно 🙂

Вземи с безплатна доставка!
Вземи с безплатна доставка!