Жанр: Детски

Издателство:

Автор: Ерих Кестнер

Корица: Мека

Година на изданието: 2004

Страници: 144

Рейтинг :

Време за четене: 2 минути

Да поговорим за Коледа с известно закъснение. А какъв да е един коледен роман, ако не за деца? Те не могат да хвърчат (освен в други, не толкова коледни романи), но все пак си имат своята хвърчаща класна стая. И не само стая (защо ли Кестнер се е ограничил?), можеше цяло училище да вдигне във въздуха!

Не вярвам някой да е пропуснал четенето на книгата на Ерих Кестнер. И все пак, ако има такива – това е историята на няколко невероятни момчета (че какви да са едни момчета, спомнете си “Войната на таралежите”) от едно училище, които трябва да се подготвят за Коледа с родителите си, да спасят своите контролни от враговете си от друго училище, да се справят с тормоза на по-големите ученици, да заслужат похвалите на любимия си директор и освен всичко това да се подготвят перфектно за коледната пиеса на име “Хвърчащата класна стая”, която трябва да поставят.

Естествено, сред смеха има и много сълзи, че и един счупен крайник след неуспешен опит за летеж с чадър, но едно старо приятелство е възобновено, а Коледата е спасена за всички…

Не знам дали при вас навън има сняг, когато четете това. Но ако има, излезте и направете поне една снежна топка. После я хвърлете по цел – по-добре да не улучите, за да се амбицирате и направите още много!