Здравейте, приятели!

   Добре дошли в моето Книговище. То има две измерения – у дома в хола ми и тук, в любимата ми Книголандия. Около мен непрестанно се трупат книги, които запълват всяко свободно пространство. Затова искам да ги споделя с всички вас.

    Винаги съм изпитвал известно собственическо чувство към тях, но вече смятам, че вместо да залежават у дома, те могат да са от полза. Затова и ги предоставям за свободно и безплатно четене за всички жители на столицата – да, и на мен не ми допада това ограничение, но куриерските тарифи обезсмислят разпращането на книги насам-натам, а нямам особено желание да се занимавам с пощите, да си призная.

    Искам да споделя книгите си с всеки, който би имал нужда от тях или просто иска да прочете нещо хубаво. Мисля, че период от две седмици е достатъчен за всяка книга да се прочете и да ми я върнете.

   Затова, прегледайте списъците по-долу и ми кажете коя искате. След това ще се уговорим къде да се срещнем, за да ви я дам, както и кога и как ще ми я върнете. Не слагам цена за наемане, но приемам почерпка с бира :)

   Само уточнявам, че малка част от книгите, които са ми особено ценни, не ще ги давам на всеки, а само ако вярвам на човека, надявам се нямате нищо против това и ме разбирате. Те са обособени в отделен списък.

   За съжаление поне половината от книгите са у дома във Видин, но при всяко мое ходене мога да нося поръчаните заглавия, та само ще се забавят малко. Малка част от книгите съм ги раздал по разни библиотеки, вероятно в бъдеще ще стават и повече, тъй като просто вече нямам къде да ги съхранявам. Така че не всяко заглавие на 100% е в наличност, питайте.

   Освен това имам над 16 000 заглавия на файлове, които съм свалял оттук-оттам, основно от великолепната електронна библиотека chitanka.info.

   Тях директно ви ги пращам, но най-лесно ще бъде да си ги свалите лично оттам, естествено.

   А ако искате да си купите някоя хубава книга и да помогнете пряко за развитието на Книголандия, заповядайте в “Книга за теб” – мястото, където книгите са споделено преживяване между мен и вас.

   С обновяването на сайта книгите вече не са в огромния списък от по-рано, а са удобно разположени в азбучен списък и в отделните категории, спускащи се от таба Книговището – “История, политология и др.”, “Поезия”, “Психология и философия”, “Художествена литература”, “Наука и друга нехуд. литература”, “Най-ценни книги”.