Жанр: Трилър

Издателство:

Автор: Карин Слотър

Оригинално заглавие: Pretty Girls, 2015.

Преводач: Коста Сивов

Корица: Стефан Касъров, мека.

Година на изданието: 2017

Страници: 512

Рейтинг :

Време за четене: 3 минути

  Няма как да забравя първата ми среща с Карин Слотър в „Добрата дъщеря“, наистина изключителен трилър, който прикова вниманието ми от първата до последната страница. Затова и бе въпрос на време да прочета и „Красиви дъщери“, с която споделя сходни главни героини – две отдалечили се сестри, но посоката е много по-ужасяваща. Защото им предстои сблъсък с чудовищен сериен убиец, който не просто жъне животите на млади момичета, но и записва и разпространява на видео издевателствата си над тях.

  25574782._SY475_ Сестрите Клеър и Лидия са загубилил връзка преди твърде много години. Тогава, в кошмарното минало, сестра им Джулия е изчезнала безследно, което е разбило семейството им. След това пътищата им са поели в коренно различни посоки – Лидия е била бунтарка, имала е проблеми с наркотиците, но в крайна сметка е стъпила на краката си, има дъщеря и като цяло е открила спокойствието. Клеър, от своя страна, се е омъжила за амбициозен младеж, който ѝ е осигурил богаташки живот – и любовта им е още жива и дишаща. Но в една уличка, в която са влезли за бързо удоволствие, става страшно – напада ги крадец, а в схватката мъжът ѝ е наръган смъртоносно и умира в ръцете ѝ. Това дава началото на шеметни събития, които ще отворят широко вратата към миналото. Там, където още се рее призракът на красивата Джулия и нейната зла участ.

  24959571 Няма как да кажа нищичко повече за сюжета, в основата им е голям обрат, който вече отвежда Клеър в ада. В пълната си безпомощност и ужас тя се обръща за помощ към Лидия, но и това скоро се оказва лошо решение – поредното в нейния живот, който доскоро е бил съвършената приказка, а сега вече е разпадаща се купчина лъжи. Защото от миналото до настоящето един безкрайно мръсен бизнес е работел безнаказано и е погубвал момиче след момиче. „Красиви момичета“ е стремителна приказка за много закъсняло отмъщение и за черпене на сила от отчаянието при досега с извратеността на човешката душа.