Жанр: Сборник, Хорър

Издателство:

Автор: Клайв Баркър

Оригинално заглавие: Books of Blood Volume VI, 1985.

Преводач: Васил Велчев

Корица: Боряна Красимирова, мека.

Година на изданието: януари 2019 г.

Страници: 224

Рейтинг :

Време за четене: 3 минути

Поръчай с безплатна доставка!
Поръчай с безплатна доставка!

  Е, една одисея завърши – а дори не си представях, че ще се докоснем до нея изобщо някога. Чест прави на издателство „Колибри“, че се заеха със смелия проект за шестте кървави книги, който дори разшириха с чудесната „Аленото евангелие“ – Клайв Баркър най-сетне получи заслуженото издателско, а надявам се – и читателско внимание.

  1260417 В последната част от „Кървави книги“ мрачният майстор на ужаса отвежда в пет зловещи посоки. В „Последната илюзия“ познатият Хари Д’Амур се забърква в илюзионистки заговор, който се отдалечава от сферата на фокусите и навлиза в тази на истинската магия, произхождаща директно от Ада. И няма как заплахата да не ескалира. „Животът на смъртта“ описва тайната, скрита в запечатаната крипта на стара църква, която трябва да бъде разрушена – не е добре да се пипа там, където някога ужасът е бил заключен. „Те заплатиха с кръв“ отвежда в джунглата, където модерната алчност се сблъсква с древни проклятия – и може да се досетите кое се оказва по-силно. „Здрач зад кулите“ пък е шпионска история, която внезапно задълбава с научни проекти за създаване на нов, по-съвършен вид човек – или в крайна сметка чудовище.

 28583676  И накрая – сбогуването с онова, което започна поредицата. Една кожа е свалена и прибрана в куфар. Но никой не може да спре историите, в които се лее кръв…

   Шестата част на „Кървави книги“ е достойно сбогуване с поредица, която събира в себе си демоничен талант, неудържимо въображение и умение да се изследват най-тъмните кътчета на човешката душа. Клайв Баркър е име, което грее с пъклен блясък сред хорър жанра и само се надявам в бъдеще да имаме възможност да се докоснем до още от неговите творби.