Жанр: Спорт

Издателство:

Автор: Mark Platt

Година на изданието: октомври, 2019 г.

Страници: 96

Рейтинг :

Време за четене: 2 минути

   Феновете сме особена порода – не ни стига изживяването на момента, макар че, по дяволите, изживяхме възторга на триумфа в Шампионската лига и особено реванша с Барселона на макс. Но и обичаме да си припомняме пак и пак еуфорията – и тази книга: „Liverpool: Champions of Europe“ дава тази възможност. Не подозирах за съществуването ѝ до една разходка в книжарница в мол „Парадайс“ (сещате се, като можехме да ходим там), когато я открих на рафта и се ококорих от радост.

IMG_20200322_183427

   Книгата е почти 100 цветни страници, изпълнени с подробности за похода към златото през 2018/2019 г. – от първия славен мач с ПСЖ и онзи невероятен гол в последната минута на Фирмино, през трите загуби като гости в групата, дошли напълно заслужено, и сетне през лудите мачове с Байрен Мюнхен, с Порто и, разбира се, двата незабравими сблъсъка с Барселона. Абсолютно незаслужената тежка загуба на „Камп Ноу“ и магията на „Анфийлд“ на седми май, която още живее в мен – които са гледали, помнят онези думи: „Corner taken quickly ORIGI“. И финалът, разбира се, срещу достоен опонент като Тотнъм, които си заслужиха мястото най-вече с двата им страхотни мача със Сити.

IMG_20200322_183614

   Но книгата съдържа много повече – в нея са разказани историите на предишните пет триумфа на Ливърпул в Шампионската лига (ех, онази лудост с Милан!), има много статистика, коментари, страхотни снимки, истории за феновете и какво ли още не. Въобще едно издание-бижу за хората, които обичаме да пеем You Will Never Walk Alone.

IMG_20200322_183730

   И сега очакваме още по-важната титла, тази, която ни убягва цели 30 години. И ще я дочакаме.