Рейтинг :

Време за четене: 2 минути

   Горд съм, че първата книга в “Книголандия за деца” е творение натолкова прекрасно момиче и автор. Валентина Маринова е една от сякаш безбройните редакторки на “Аз чета”, към които имам специален афинитет. Вън от тази ми слабост, книгата бе прочетена с критично око, а впоследствие Вал бе подложена на кръстосан разпит за някои неясни моменти. Тя блестящо защити писанието си и за да се убедите в това, утре отидете в специалния блог, посветен на “Мария и децата на Ламски” и прочетете първата й глава. След това ще поискате още, повярвайте ми.

    Лекомислената тийнейджърка Мария отива да гледа няколко странни деца и няколко часа по-късно един магичен часовник е счупен и времето за всички вън от къщата е спряло. Алекс, Анна, Габи и Дани Ламски са забъркали сериозна каша и само с помощта на своята бавачка могат да намерят изход от нея. Петимата поемат към библиотеката в търсене на информация за часовника, а скоро странстванията им ще ги отведат в паралелен на нашия свят. Там животът им ще зависи от благоволението на принц Маркус, а той е всичко друго, но не и напълно наясно какво става. Приключението се заплита и само детската логика може да спаси света…

   Стилът на Вал ще ви грабне от първите редове. Умело и с внимание тя обрисува своите герои, давайки им облик и уникални качества. Естествено, още малко шлифовка няма да е излишна и аз съм сигурен, че тя ще дооформи книгата до момента, в който ще се появи като завършен продукт.

   Искам да благодаря за възможността да съм един от първите, които са се докоснали до магическите приключения на семейство Ламски и да призная, че нямам търпение да протегна хищните си читателски ръце към продължението.

  Станете фен и на страницата на книгата във Фейсбук, както и на страницата за детски книги на Аз чета и Книголандия.