Жанр: Трилър

Издателство:

Автор: Харлан Коубън

Оригинално заглавие: Stay Close, 2012.

Преводач: Мария Донева

Корица: Стефан Касъров, мека.

Година на изданието: 2014

Страници: 384

Рейтинг :

Време за четене: 3 минути

Ozone.bg
Ozone.bg

 След „Дом“ и „Не се отказвам“ продължавам с „Остани“ на Харлан Коубън, чиито леки трилъри са идеални за празничната суетня, когато човек няма спокойствието на делника си. Още един заплетен случай с отдавнашно престъпление, което крие неразгадани тайни, а този път страховитата сянка са двама религиозни откачалки, наглед красива млада двойка, които си падат по садистичните мъчения. А точно сега са наети да открият всичко около изчезването на млад мъж, който си е падал по тънките удоволствия.

11737271  Точно такъв е бил и друг мъж, Стюарт Грийн, изчезнал преди немалко години, но детектив Брум така и никога не е загубил надежда да открие какво се е случило с него – а също и с близката нему стриптизьорката Каси, изчезнала също безследно същата нощ. Той дори не подозира, че новото изчезване е точно нишката, която ще започне да разплита кълбото от лъжи, от които ще изскочи цял сериен убиец, който действа по ясна, но незабелязана досега ритмика. И че двама души, които наглед нямат общо с престъпления – кротка домакиня от богаташки квартал, която крие тъмно минало, и отчаян от живота папарак с някогашен фотографски талант, ще трябва да преоткрият своите предишни личности и да преживеят отново кошмара. А кръв започва да се лее здраво.

 18951946._SY475_ „Остани“ е почти камерен трилър – с броени герои Коубън завързва интригата, показва какво се е случило в миналото, какво е продължило да се случва във времето и как в настоящето играта продължава. И че дори човек да е избягал изцяло, да е минал на светлата страна и да знае какво може да загуби, то мракът продължава да привлича с дяволска магнетичност. Много страсти свързват тези герои, много емоция и взаимни подозрения, но в крайна сметка всичко опира до разкриването на истината, нали? А тя е по-близо от очакваното. Ако се задълбаем, това е роман за лицемерието на това, което хората вършат открито в обществото и търсенето на пикантни удоволствия, което ги движи нощем.

  Още един много приятен трилър на автора, чудесен за отмора.