Оригинално заглавие: The Perfect Couple, 2018.

Преводач: Надя Баева

Корица: Фиделия Косева, мека.

Година на изданието: юли 2019 г.

Страници: 376

Рейтинг :

Време за четене: 5 минути

Поръчай с безплатна доставка!
Поръчай с безплатна доставка!

    Аз да харесам любовен роман? Да бе, да. Може да издавам немалко такива, но никога не ги чета така, както правя за удоволствие. Точно с такава дистанцираност се заех и с „Перфектната двойка“ на Елин Хилдебранд, чието име отдавна забелязвам из класациите и все се чудех защо не се издава у нас при видимия си световен успех. Обаче обичайното ми равнодушие към случващото се бе разбито за броени страници – още от самото началото действието ме увлече и дочетох книгата с необичайно желание и нетърпение да науча какво се случва на тая прокълната сватба. И мога с чисто сърце да препоръчам този роман, защото не е просто любовно изстъпление, а добра лека кримка от наистина добър писател – и съм толкова доволен, че след броени месеци ще пусна още една нейна книга: „Зима в рая“.

  36306720._SY475_ „Перфектната двойка“ е първият опит на Хилдебранд в областта на murder mystery, този свързван обикновено с британските автори жанр, където властва некоронованата кралица Агата Кристи. Но това нямаше да бъде Елин Хилдебранд, ако не оцвети своята наглед криминална книга в топлите вълни на лятото, в светлите тонове на любовта, макар и примесени с мрачните краски на смъртта на младо момиче, скрити изневери и пагубни желания.

34840184   Селест и Бенджи наглед са невъзможна двойка, ако и двамата да са млади и красиви. Той е наследник на баснословно богатата фамилия Уинбъри, чието имение краси остров Нантъкет, и имат цели три яхти за различните морски забавления, които толкова обичат. Селест от своя страна е израстнала в обикновено, изпълнено с много обич семейство и работи в… зоологическа градина. Майка ѝ и баща ѝ, една перфектна двойка сами по себе си, винаги се се жертвали, за да има тя поне добър старт в живота. Но чудеса се случват и неочакваната среща между двамата млади разцъфтява в любов, а Бенджи плавно въвежда своята избраница в своя живот като от приказките. А тя заблестява още по-силно именно със своя скромен произход.

   Неизбежно, идва очакваното предложение за брак и очакваното „Да“, а сватбата е планирана през летния сватбен сезон на Нантъкет. На това райско място сякаш нищо не може да се обърка – месеците приготовления са отминали и остават само трите дни от петък до неделя, през които  да се съберат близки и роднини от целия свят, които да са свидетели на бракосъчетанието на Бенджи и Селест. Два много различни свята се срещат, за да покажат, че всичко е възможно под лъчите на слънцето… и на още по-сгряващия блясък на богатството.

   46113718._SY475_ Но… в съботната утрин едно тяло се носи по вълните в близост до имението. Най-близката приятелка на булката е мъртва, а очевидно в рамките на няколко часа се е случила поредица от събития, които са завършили трагично. Разследващите започват да разплитат хронологията на случилото се, а Хилдебранд изгражда прекрасно планирани ретроспекции и в живота на перфектната двойка младоженци, в и в тези на техните родители и близки. Очаквано, отвсякъде започват да изпълзяват змиите на грижливо пазени тайни, които разкриват истинското лице на привидния рай. Защото където има много пари, има и много желания и възможности – и веднъж започнати, сладките слабости само примамват към още по-големи грешки.

  46189113._SX318_  „Перфектната двойка“ е интересен хибрид между типична за летните месеци романтична история за принца и Пепеляшка, и криминална мистеря за убийство, за което мнозина имат мотив. Защото основите на това деяние се поставени отдавна и всичко, което има да се случва, е сякаш непредотвратимо. И там, където всичко изглежда перфектно, често се случва да е фалшиво.

   Вече поех риска да подаря книгата на няколко души и за щастие всички до един се съгласиха с мен. И съм доволен, Хилдебранд има над 20 издадени романа, така че очаквам да я издавам години напред.

    Текстът бе и публикуван първо в сп. “Дива”.