Време за четене: 2 минути

    Приятели, щастлив съм да споделя с вас новината за новата ми придобивка – прекрасният четец за е-книги Pocketbook 301.

    Джаджата ми бе дадена за тест от фирмата-вносител, но само за седмица заедно аз се влюбих безвъзвратно и не желая да се разделям с нея. Сега вече сайтът chitanka.info ми става най-любимото място :).

    С това слагам край на основния си книжен проблем – съхранението на стотици книги. Капацитетът на апартамента в София бе практически запълнен, а и у дома във Видин вече почти не остана свободно от купчини книги място.

    За седмица е-четецът се доказа като много удобно устройство. Както предполагам знаете, четенето на него не уморява очите, тъй като е на коренно различен принцип спрямо компютърния екран. Цветовете са контрастни и лесно четими на всякаква светлина, с изключение на пряка слънчева, когато текстът избледнява доста. Но на това жарко слънце кой ли би и стоял? Все пак имайте предвид, че устройството няма лично осветление, но на нощна лампа се използва идеално.

    Батерията е издържлива, за седмица доста сериозно четене не успях да я намаля и наполовина (според руски тестове издържало по 36 денонощия, но за последното не се подписвам, все пак е индивидуално). Има възможност за слушане на музика и разглеждане на снимки в приятни черно-бели творчески оттенъци. Връзката с компютър става през USB, с което за секунди си прехвърляте книги. Има четец за  SD карти, така че спокойно може да съберете неограничено количество книги на него.

    По-високата верся на устройството – 302 – има тъч-скрийн и още куп глезотии, но е и видимо по-дебела и тежка. Затова и се спрях на това, което ще ми върши най-много работа.

    Ето тук може да видите повече информация за джаджата и нейните посестрими.