Жанр: Книги-игри, Хумор

Издателство:

Автор: Колектив

Корица: Мека

Година на изданието: 2012

Страници: 256

Рейтинг :

Време за четене: 3 минути

„Призвание Герой!“ е отглас от едни други времена, които мислех наистина за приключили – когато книгите-игри си бяха част от голямото забавление на детството, заедно с стратегическите игри, които бяха хем книги, хем приключения с мащабни карти и фигурки. Винаги ще си спомням досега с „Мъртви звезди“ на Върджийл Дриймънд (с която сега имам честта да работя – до няколко седмици в неин превод излиза „Слепоглед“ на Питър Уотс). Хубаво е, че се появяват такива неща, макар че – трябва да се признае – онова ниво от време оно трудно ще бъде постигнато отново.

Скрити зад прозвищата Ал Торо, Сикамор Брайт, Питър Вейл и Нол Келдън, авторите на тази тройнофренична книга-игра опитват и до голяма степен успяват да върнат някогашната тръпка. Три миниромана – хумористичната идиотийка „Зомбокалипсис“, историческата „Зарево над Кордоба“ и фентъзито „Падението на Мрак“ зоват за вниманието ви, а чудесната корица – художник Светослав Петров – определено прави нещата преинтересни.

Зомби-сеирът е мола е много забавен, особено с отправна точка книжарницата, а възможността баба ти да е до теб с бастун в ръка просто не е за пропускане. Много смърти има тук обаче – измъкването е малко вероятно, в което бързо се убедих с няколко последователни грешни избора. Историческата и фентъзи историите са си класически приключения, без изненади, но все пак увлекателни и интересни, може би с времето авторите ще се е поочукат и ще отпуснат малко перото, тук не са имали и много място за това.

Като цяло – приятно книжле, добри спомени носи и е хубаво, че се случват такива неща. Лично аз съм скептичен, че днешните млади ще бъдат запалени, но пък и ако само някогашните млади сме на прицел, не е зле 🙂

Вижте сайта на книгата. За книгата има още в „Аз чета“, „Книжен Жор“ и „E-LECT“.