Жанр: Драма

Автор: Чарлз Дикенс

Рейтинг :

Време за четене: 1 минута

    Най-сетне изслушах изцяло първата си аудио книга – Чарлз Дикенс „Повест за два града“. Радвам се, че намерих начин, с който да запълня скучноватото ходене по улиците със смислена дейност. Главите на книгата изтеглих от https:////audiobooks.domainbg.com/, където наред с купищата религиозни записи имаше нея и „Оливър Туист“, която започнах да слушам вчера.

   Историята се върти около малко на брой действащи лица. Техните приключения са силно зависими от историческите промени като Френската революция. Силният контраст на действителността преди и след нея променя рязко съдбите им – старецът, заключен в Бастилията, става влиятелна фигура, дъщеря му, омъжена за французин, научава, че той е благородник и следователно подсъдим, и действието прелита между Лондон и Париж, за да ни представи детайлни картини от края на XVIII век. Много съдби се оплитат между тримата, за да завършат накрая сред чудовищната реалност на революционен Париж, където човешкият живот не струва нищо, а пътят до гилотината зависи от една-единствена клевета.

   Книгата е интересна и увлекателна, стига да се привикне към това някой друг да чете, при това бавно. Отвреме-навреме действието се отнася към високопарни речи и лигави обяснения, но се преживяват.