Жанр: Фентъзи

Издателство:

Автор: Рик Риърдън

Корица: Мека

Година на изданието: 2010

Страници: 352

Време за четене: 3 минути

   Поредна приказна анотация на колежката Nezzo.

   Изумително е в какви измерения се преражда лудостта на тинейджърите, но общо взето тя винаги виетае около едно – фантастиката. Първо бяха вампирите на Майър, сега полубогове. Най-хубавото в тая книга е, че ще научи всеки на малко митология.

   Има неща, които нищо не може да спре, едно от тях е фантазията. В тази книга всичко е изградено върху нея, не знам защо, но ми напомня за „Дракула”, нещо истинско обвито във фантазия. Цяла митология от богове натъпкани тук и обвързани от нещо. Лично аз съм фен на Хадес, въпреки всички лоши неща по негов адрес.

   Първо гледах филма, който излезе наскоро, а чак сега чета книгата. Има общо, не мога да отрека, има много общи неща, но както винаги и много неща се разминават. Чудното обаче е, че ми е трудно да кажа кое е по-добро, филмът или книгата. Филмите винаги са по-емоционални, а книгите по-реални и тук е така.

   Не успя да ме изуми или да ме вкара във възторг, може би заради начина, по който бях настроена към нея. Има толкова неща, в които се опитват да ни накарат да повярваме, само защото сме хора. И сякаш никога не е достатъчно, не е достатъчно да сме вампири и да сеем смърт, по-късно трябва да сме Богове, за да поправяме света, а преди това трябваше да сме магьосници и винаги да ни гони злото, но поне в последното има истина. Винаги ни гони злото, независимо дали в един човешки живот или някакъв по-висш.

   За разбирането, че това е следващата тинейджърска страст съм съгласна, главният герой е на 13. Но мен просто не успя да ме трогне, за това не вземайте мнението ми насериозно, аз не бях трогната и от лудницата „Здрач”, но има нещо, което винаги ще признавам като най-добрата тинейджърска фантастика, както и милиони хора с мен по света и това е „Хари Потър”. Класиката е завинаги и за съжаление тя не може да бъде заменена от Посейдон, Зевс или пък Хадес.

   Книгата е увлекателна все пак, чете се бързо и много ми хареса формата под който е. Самите й размери. Не е в нормалните размери и на мен ми беше много удобна за четене, най-вече в час по английски. Ще видим как ще бъде с останалите книги от поредицата.