Преводач: Станимир Йотов, Велислава Михайлова, Валентина Банкова, Стойна Савова, Силвия Николаева, Красимира Христовска, Александра Микова.

Корица: Екатерина Рудолф, мека.

Година на изданието: май 2017 г.

Страници: 272

Рейтинг :

Време за четене: 3 минути

Поръчай с безплатна доставка!
Поръчай с безплатна доставка!

  Малко книги са получавали такъв топъл прием в групата „Какво четеш…“ – достатъчно бе да пусна корица и се изсипа възторг в големи количества, до голяма степен оправдан от имената на авторите, включени в тази внимателно подбрана антология. Само вижте и ще разберете:

Ф. Скот Фицджералд

Ги дьо Мопасан

Антон Чехов

О. Хенри

Джек Лондон

Оскар Уайлд

Артър Конан Дойл

Иван Бунин

Амброуз Биърс

Рабиндранат Тагор

Съмърсет Моъм

Робърт Блох

и др…

  Сега… няма да седна да ви преразказвам сюжетите на разказите, разбира се, сигурен съм, че и някои ще са ви познати от други сборници, аз бях чел поне няколко от събраните. Но не се съмнявайте и за миг в огромното разнообразие, което се крие в тези малко над 30 разказа. Ще ви издам една тайна – най-силните са в края, там е фантастиката, която винаги предполага възможности за страхотни изненади. Препоръчвам този сборник от цялото си сърце, разказите са кратки и много удобни за моменти, в които просто искаш да избягаш някъде за малко. И бял кахър е, че на задната корица името на Геймън е сгрешено, както и дребната грешка в името на книгата в задното каре.

   А на нас остава да чакаме втория том, обичам такива сборници, зад които стоят опитни издатели, които могат да направят оригинална селекция около интересна опорна точка – в случая: неочакваните завършеци.

   А моята изненада е, че това е най-краткият ми текст от години, знам, че сте благодарни.