Жанр: Трилър

Издателство:

Автор: Лий Чайлд

Оригинално заглавие: Echo Burning, 2001.

Преводач: Любомир Николов

Корица: Николай Пекарев, мека.

Година на изданието: 2019

Страници: 464

Рейтинг :

Време за четене: 4 минути

Поръчай с безплатна доставка!
Поръчай с безплатна доставка!

    Леле… Бе казвах си, супер е Чайлд, харесах и „Вечерен курс“, и „Точно в полунощ“, и „Минало време“… и в един момент, БАМ, „Смъртоносна жега“ просто ми скри шапката с главозамайващи обрати и хитро заложени капани, които да един щракнаха и приковаха вниманието ми. А си я бях взел за лежерно четене по време на дълъг път… е, от пътя не помня нищичко, защото се вторачих в страниците и нямаше спиране просто.

 6439529  Вездесъщият Джак Ричър е в едва петото си книжно приключение и мога да кажа, че си личи колко повече влага Чайлд в сюжета си. Попаднал е в горещия ад на Тексас, където не е оферта да се скитори пеша – важно е бързо да се качи в кола с климатик, за да оцелее. Но най-малко очаква да спре луксозен кадилак, управляван от крехка красавица, която се оказва ключът към поредна драма, изпълнена с насилие, пламъци и много стрелба.

455930   Кармен е видимо богата, но скоро Ричър ще установи, че няма пукнат петак в себе си. В пристъп на отчаяно откровение тя му споделя своята мрачна история на побои от мъжа ѝ, които са секнали само защото той е изпратен в затвора за данъчни далавери. Останала сама с дъщеря си и неговото враждебно семейство, тя живее в ужас от деня, в който ще го освободят. И този ден е съвсем скоро. Кармен търси защитник или дори наемен убиец – готова е на всичко, за да спаси себе си и дъщеря си.

   33357263Ричър ѝ вярва и отива с нея в богаташкото ранчо, където е приет повече от хладно, а скоро е нарочен за побой и разкарване. Точно тогава обаче съпругът се връща и… е убит. Кармен е арестувана и нейният неуспял закрилник внезапно започва да открива, че май го в водила доста умело за носа. И се заема да разкрие какво всъщност става.

   Три различни линии – една бегло засегната в миналото, две от настощето се движат към точка на сблъсък, в която Чайлд ми показа, че има още много боб да ям, преди да хващам спатиите на големите автори като него. „Смъртоносна жега“ е страхотен трилър, който ме очарова искрено и му давам много по-висока оценка от на другите книги на автора, а и от повечето други трилъри, които съм чел някога. И продължавам, още цели двайсетина романа със същия герой ме чакат.