Време за четене: 4 минути

   Рядко използвам блога, за да пиша за нещо лично – изключително фокусиран съм върху това, заради което го създадох преди почти 8 години: ревюта на книгите, които чета. За това време този сайт стана основа на толкова мащабна трансформация в живота ми, че по никой начин не мога да си представя къде щях да бъда без него. Знам едно – нямаше да съм щастлив.

    Преди 8 години се случи и нещо друго важно за мен – нанесох се в една квартира в софийския квартал „Стрелбище“, първата ми след напускането на стаята в Студентски град, която обитавах с променлив брой съквартиранти по време на следването ми. Случи се случайно – дойдох на гости на мой приятел, който тъкмо бе наел апартамента, и той ми показа все още свободния хол, доминиран от една празна секция. Мигновено си я представих препълнена с книги – видях се да живея на това място… и скоро точно това се случи. Днес не само секцията е пълна с книги, но и всички шкафове, а колко още съм изнесъл към библиотеки, за да не загина под срутила се камара с книги, нямам идея. Трансформирах това място в свое и не си представям живота си другаде засега.

DSC_0511

    За 8 години и аз самият се промених много – или поне така си мисля. И малко по малко узрях за това, което винаги съм очаквал да се случи, макар и да не знаех в коя посока ще бъде: да напиша книга. Не роман, защото не мисля, че мога да го направя достатъчно добре, а поредното насилено графоманско творение не е нужно никому. Искам да напиша историческо изследване по тема, която ме вълнува силно, но засега не съм готов да споделя повече. Досега изливах желанието си да пиша изключително в блога, но е време да насоча тази енергия, трансформирана и фокусирана, в друга посока. У нас обаче нямам условията да пиша удобно – кекерчил съм се по всеки възможен начин през годините, за да си пиша статиите. Но… когато имаш нужда, решението се появява само.

DSC_0530

   Забелязали сте, че една и съща дума присъства и в трите горни абзаца. Трансформация. И причината е проста – приех предизвикателството на „Оргахим“ да се включа в техния страхотен проект „Spirit Трансформации“! Проектът ще премине през няколко етапа – от планиране до ремонт на хола у дома, където не само всичко ще бъде модернизирано, но и ще бъде създадено удобно място за работа. Повече може да видите на сайта, който е прикачен към всяка „трансформация” в текста.

   Повече – скоро 🙂

DSC_0595