Жанр: Фентъзи

Издателство:

Автор: Патрик Ротфус

Корица: Мека

Година на изданието: 2011

Страници: 624

Рейтинг :

Време за четене: 3 минути

   Първа част на втори том на Патрик Ротфус – “Страхът на мъдреца” – започва и си продължава както и почти целия първи том – “Името на вятъра” – университетските битки и проблеми с кой ли не, които се усложняват малко по малко. Въпреки текста на задната корица, за приключението му вън от стените на университета не остават чак толкова много страници, очевидно “Прозорец” са решили, че няма нужда да пишат различни текстове за двете части и и спокойно ще си минат и с един. Лошото е и че в тази първа част хич не става ясно какъв ще да е този страх и кой е мъдрецът, но скоро ще имаме и продължението, та ще разберем.

  2495562 Инак проблемите на Квоте вън от университета са си почти задължителни, любопитното е, че Ротфус прескача цялото му пътуване към далечния Винтас и само пише, че по пътя преживява куп приключения, корабокрушение, краде, проси и в крайна  сметка трябва да заложи инструмента си, за да се яви в приличен вид пред новия си покровител. По изпитана рецепта Квоте мигновено се оказва в средата на дворцов заговор и трябва да действа решително – нещо, което не му че чак толкова присъщо все още.

   Мистериозната Дена продължава да го занимава, след като по неведоми причини се оказва във Винтас, в който той е отседнал и вече започвам да си мисля, че нейната роля ще се окаже много, много важна, но каква – не смея да гадая. Но със сигурност не говорим за обичайната любовна история, в която “девицата” очаква своя спастител. След като той забогатее, де…

   Няма смисъл да се разпростирам повече, думите ми от първата част са напълно валидни и за тази – прекрасен език, малко екшън, прилични количества наукоподобна магия, категорично едно прекрасно фентъзи.

Вземи с безплатна доставка.
Вземи с безплатна доставка.