Оригинално заглавие: Winter in Paradise, 2018.

Преводач: Надя Баева

Корица: Фиделия Косева, мека.

Година на изданието: октомври 2019 г.

Страници: 328

Рейтинг :

Време за четене: 3 минути

 Ozone.bg Знайно е, че не пиша за книги, които издавам, но не бих чел иначе, нередно ми се струва. И ако в романтичната секция вече се събраха няколко много популярни сред читателките писателки – Ребека Рейзин, Карън Суон и Л. Дж. Шен например, едва ли бих чел някоя от тях по личен мой избор, вкусът ми е в друга посока. Но Елин Хилдебранд, както вече имах повод да кажа покрай „Перфектната двойка“… е, тя ми харесва много, защото любовната линия не нагарча от сладост, а дори и не е толкова доминираща, налице са и мистерия, и криминална интрига. „Зима в рая“, първа част от трилогията „Рай“, излезе в края на миналата година, но сега се сещам да драсна за нея, защото преди дни получих превода на втората част: „Каквото се случи в рая…“, та ми се наложи да си припомня първата.

  31933069._SY475_Романът е бягство на Хилдебранд от обичайната място, където се развива действието на почти всичките ѝ романи: остров Нантъкет. Но бягството е към още по-екзотична обстановка – карибския остров Сейнт Джон. И както показва името, времето на действие е зимата в Америка, където една жена със силно име, Айрийн Стийл, не е точно в празнично настроение с всичките грижи, които има. Но те са нищо пред шокиращата новина, че съпругът ѝ, който както винаги е в командировка, е загинал в катастрофа с хеликоптер точно на този богаташки екзотичен остров – където по никой начин не би трябвало да бъде. Айрийн поема натам с двамата си синове Каш и Бейкър, където открива немислимото – че мъжът ѝ е бил тайно адски богат, собственик на луксозна вила и… че е имал друга жена там. Очевидно е водел изцяло скрит живот от своето семейство. А нещата се объркват още повече, когато двамата братя се влюбват до уши в красиво местно момиче – която по несъвпадение е най-близката приятелка на любовницата на баща им, която също е загинала в катастрофата. Намесват се и други местни жители, а идиличната обстановка не може да обуздае ескалирането на страстите и проблемите.

   Всъщност основният герой в книгата е именно островът Сейнт Джон. Истинско късче от рая, той е подчинен на диктата на големите пари, а местните жители до един са в тяхна услуга, искат или не. Техният живот е далеч от идиличен, макар да живеят стед тази красота, и драмите и интригите са като навсякъде. И когато и пришълците се намесват, няма как да не прехвърчат искри. Катастрофата изглежда крайно подозрителна, а отвореният край и наличието на още две книги ме радват – има още какво да се случва в тая история.